|-| Mehran Modiri |-| |
![]() |
از خبرگزاری ایسنا – اکثر منتقدان کار اخیر مدیری رو تحسین کردن.البته یه انتقادهایی هم بوده.
با رسیدن سریال «باغ مظفر» به روزهای پایانی پخش، فرصت مناسبی برای قضاوت دربارهی این مجموعهی تلویزیونی از سوی اهالی رسانه و منتقدان فراهم شده است. مجموعهای كه به اعتقاد اغلب آنان با هدف سرگرمی صرف ساخته شده و با لحاظ خلاقیتهایی جدید در این راه موفق بوده است. در این میان برخی نیز «باغ مظفر» را تكرار كارهای قبلی مدیری دانسته و نسبت به نحوهی تبلیغ كالاهای تجاری در آن انتقاد كردهاند.
خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در گفتوگو با 15 تن از دبیران سرویسهای هنری روزنامهها و منتقدان ، دیدگاه آنان را دربارهی «باغ مظفر» جویا شده است:
**شاپور عظیمی منتقد فیلم و برنامههای تلویزیون معتقد است: «باغ مظفر» نسبت به دیگر كارهای مدیری، پختهترشده و پیشرفت كرده است. چرا كه روایت آن «جمع و جور» است.
وی میافزاید: همكاری نویسندگان و بازیگران «باغ مظفر» در چند سریال قبلی مدیری، موجب شده است كه آنان با یكدیگر به هماهنگی لازم برسند.
به اعتقاد عظیمی، مدیری در «باغ مظفر» نوع آوریهایی داشته است كه از آن جملهی میتوان به قسمتی كه به ناخودآگاه كامران (بابازی سیامك انصاری) میپرداخت، اشاره كرد.
وی در ادامه میگوید: در این مجموعه به خوبی از تبلیغات، استفاده طنزآمیز شده و نمایشی شده است.
**حسین سینجلی - دبیر سرویس هنری روزنامهی «ابتكار» - دربارهی این مجموعه اظهار میكند: یكی از حسنهای مجموعهی «باغ مظفر» این است كه قصد انتقال پیامهای اخلاقی را ندارد و فقط برای خنداندن بیننده ساخته میشود.
وی با اشاره به بازیگران این مجموعه میگوید: بازیگران «باغ مظفر» چون با بازی یكدیگر آشنایی كافی دارند، به خوبی ازعهدهی ایفای نقش خود برآمدهاند و در این زمینه یك سیرتكاملی دركارهای مدیری دیده میشود. البته به علت شتاب در ساخت كار، نقصهای تكنیكی نیز به چشم میخورد.
**رضا آشفته، مسوول صفحهی تلویزیون روزنامهی «اعتماد ملی»، دربارهی باغ مظفر میگوید: به دلیل خوش ساخت بودن این سریال، مخاطبان زیادی به آن جذب شدهاند كه این ساخت خوب را در متنها، بازی بازیگران و نحوهی عملكرد عوامل حتی میتوان دید.
وی در عین حال اظهار میكند: توجه اندك به محتوا و لایههای زیرین اثر، موجب میشود كه «باغ مظفر» فقط به سریالی سرگرمكننده تبدیل شود. البته سازندگان «باغ مظفر» به این هدف خود دست یافتهاند.
مسوول صفحهی تلویزیون روزنامهی «اعتماد ملی» معتقد است: پرداختن به خان و خانزادهها فكر بكری نیست چرا كه در سریالی چون «دایی جان ناپلئون» بسیار بهتر و محكمتر از «باغ مظفر» به فروریختن نظام فئودالی و ملوك الطوایفی پرداخته شده است كه الان باغ مظفر از این موفقیت به شكل شوخی استفاده میكند.
**رسول آبادیان - دبیر سرویس هنری روزنامهی «آفتاب یزد»، سرگرم سازی مخاطب را یكی از رسالتهای رسانهی ملی میداند و میافزاید: نباید با دیدی منفی به این مجموعه نگریست.
وی میافزاید: مهران مدیری فرد مستعدی است كه بر كار خود اشراف كامل دارد و نوعی از طنز را به وجود آورد كه به نام او ثبت شده است. این كارگردان و بازیگر در جذب مخاطب نیز موفق عمل كرده است.
** فریده ذاكری، دبیرسرویس هنری روزنامهی «آفرینش» معتقد است: لودگی، حركات زشت و بدآموزی در «باغ مظفر» زیاد دیده میشود و قشرهای خاص این برنامه را نمیپسندند.
به اعتقاد وی، مردم نیاز به سرگرمی دارند و مدیری نیز سرگرمیساز خوبی است و همین مساله كارهای او را قابل تحمل و تامل میكند.
**حسین باقریان، دبیر سرویس سینمایی روزنامهی «ابرار» میگوید: «باغ مظفر» نسبت به كارهای قبلی مدیری سوژهی نویی دارد و از برنامهریزی دقیقتر برای ساخت برخوردار است.
وی میافزاید: این مجموعه توانسته است كه با آمدن رضا شفیعیجم (درنقش قل مراد) مخاطبان بیشترین را به خود جذب كند.
وی كه دبیر سرویس سینمایی سروش است اضافه میكند: باتوجه به كمتر بودن تعداد قسمتهای «باغ مظفر»، نسبت به دیگر مجموعههای مدیری،متنهای آن از كیفیت بهتری برخورداراست؛ البته نویسندگان «باغ مظفر» همانند همكاریهای قبلی خود با مدیری، براساس استقبال مخاطب، تغییراتی در فیلمنامههای خود میدهند.
باقریان با اشاره به بازیگران «باغ مظفر» اظهار كرد: بازیگرانی برای این مجموعه انتخاب شدهاند كه با توجه به سابقهی همكاری خود با مدیری، با این كارگردان به درك مشتركی رسیدهاند و توانستهاند به بهترین شكل خواستهای او را به تصویر در آوردند.
**نورا حسینی، دبیر سرویس هنری روزنامهی «اندیشهی نو» معتقد است: «باغ مظفر» حال وهوای مشابهی با دیگر كارهای مدیری دارد. ولی طنز ظریف و به روزتری در آن دیده میشود. همانند شوخی كه در یكی از قسمتها با آثارعلی حاتمی شد.
وی میافزاید: درنقش آفرینی بازیگران این سریال مانند محمدرضا هدایتی و مهران مدیری خلاقیتهایی دیده میشود و بازی مدیری فاصله گذاری با كارهای سنتی دارد.
حسینی در پایان اظهار كرد: در این مجموعه به خوبی به تبلیغات كالاهای تجاری در فیلمها وسریالها پرداخته و این عمل سازندگان آثار هنری به تمسخر گرفته شده است.
**مجید شجاعی، دبیر سرویس هنری روزنامهی «اسرار»، دربارهی آخرین ساختهی مدیری به خبرنگار ایسنا میگوید: مخاطب همواره منتظر است كه اتفاقات تازهای را در كارهای مدیری ببیند، چرا كه او اثری را نمیسازد مگر این كه امتیازاتی را از تلویزیون بگیرد.
وی میافزاید: شاید هیچ كارگردانی به اندازهی مدیری دستش برای نقد بی پرده باز نباشد. اما علیرغم این اختیار، او در«باغ مظفر» نتوانسته است كه نظر مخاطبان را تامین كند.
دبیر سرویس هنری روزنامهی «اسرار» اضافه میكند: سازندگان این مجموعه تنها سعی میكنند كه فضای مفرحی برای مخاطبان خود بیافرینند و در این جهت حتی واژهها و اصطلاحات بسیار زشت در دهان شخصیتهای مختلف میگذارند كه از جملهی آنها به برخی دیالوگهای خان مظفر (با بازی مهران مدیری ) و حیف نان( با نقش آفرینی نصرالله رادش) میتوان اشاره كرد.
وی تاكید میكند: با توجه به این كه خوشبختانه مخاطبان مجموعههای مدیری را بچهها تا بزرگسالان تشكیل میدهند، او باید در استفاده از واژههای مختلف دربرنامههای خود دقت بیشتری كند.
دبیر سرویس هنری روزنامه «اسرار» با اشاره به تبلیغ كالای تجاری در «باغ مظفر» اظهار كرد: انجام این كار در حال تبدیل شدن به ضد تبلیغ است، چرا كه به شكلی بسیار نخ نما صورت میگیرد و با توجه به آن كه مخاطب در تلویزیون مجبور به دیدن حجم زیادی از پیامهای بازرگانی است،تبلیغات ارایه شده در « باغ مظفر» را نمیپذیرد.
شجاعی بازی در پایان نقش آفرینی رادش و مدیری را خوب توصیف میكند.
**كامل نوروزی، منتقد روزنامهی «رسالت»، با بیان این كه كه «باغ مظفر» مفاهیم سطحی و پیش پا افتاده را مطرح میكند، به ایسنا میافزاید: متاسفانه پخش چنین آثاری از سیما، موجب تنزل سطح سلیقهی مخاطبان میشود.
به اعتقاد وی، مفاهیم و مضامین «باغ مظفر» در حد بچههای دبستان و راهنمایی است و با بالاتر رفتن سن بییندگان مخاطبان این سریال كاهش مییابد.
نوروزی ادعا میكند: تلویزیون با ساخت چنین سریالهایی تلاش میكند، افكار مخاطبان، به ویژه جوانان كه آیندهساز كشورهستند را مسخ كند و درسطح پایین نگه دارد.
وی با اشاره به تبلیغات گنجانده شده در سریال «باغ مظفر» میگوید: دراین تبلیغات نكات ظریفی گنجانده شده است كه بخشی ازآن میتواند درافزایش مخاطب «باغ مظفر» موثر باشد.
نوروزی درادامه اظهارمیكند:این مجموعه نسبت به سریالهای دیگر از رگههای طنزبهتری برخوردار است.
وی در پایان معتقد است كه بازیهای نویی در باغ مظفر دیده نمیشود وخلاقیتی در آن به چشم نمیخورد.
**طاهره یوسفی - دبیر سرویس هنری «صدای عدالت» معتقد است: «باغ مظفر» سریال بدی نیست و لحظات مفرحی را برای بینندگان فراهم میكند.
وی در عین حال معتقد است: حضور مهران مدیری به عنوان راوی در لابهلای داستان «زیاد جالب نیست». از سوی دیگر تبلیغات كالاهای تجاری بسیار واضح انجام میشود. ضمن این كه بیان نكات آموزشی لابهلای سریال خوب نیست، چرا كه بیننده علاقه دارد داستان طنزی را دنبال كند.
این روزنامهنگار با انتقاد از نحوهی پخش «باغ مظفر» میگوید: وقفههایی در پخش قسمتهای این مجموعه به وجود میآید كه به هیچ وجه خوب نیست. به عنوان نمونه درایام عید قربان این سریال دوشب روی آنتن نرفت.
**امیر حسین فردی - دبیر سرویس هنری روزنامهی «كیهان» معتقد است كه «باغ مظفر» به قوت كارهای پیشین مدیری از جنبههایی چون قصه نبوده و گیرایی لازم را نداشته است.
**محمدهاشم اكبریانی، دبیر سرویس ادب و هنر روزنامهی «كارگزاران» - اعتقاد دارد كه نبوغ مدیری، تحسینبرانگیز است. چون سریالهایی را میسازد كه اقشار مختلف را برابر تلویزیون مینشاند.
وی در ادامه به خبرگزاری دانشجویان ایران میگوید: مدیری حین پخش سریالهای خود، شروع به اصلاح و ترمیم آنها میكند كه این تصمیم با توجه به فشارهایی كه روی گروه سازنده وجود دارد، كار كمی نیست. اما با عملی شدن آن، آثار مدیری در ادامهی پخش اوج میگیرند.
این روزنامهنگار با بیان این كه مدیری و نویسندگان «باغ مظفر» از نگاه جامعهشناسانه و تاریخی برخوردار هستند، اظهارمیكند: این زاویه دید در ساخت چنین مجموعههایی بسیار موثر است و در «باغ مظفر» نیز تفاوت دیدگاه سنتی و جدید به علاوهی اشرافیت رو به زوال به خوبی به تصویر كشیده شده است.
وی با اشاره به نحوه بازی گرفتن از هنرپیشگان این مجموعه میگوید: مدیری به خوبی از بازیگران بازی میگیرد به طوری كه نقشآفرینی هنرپیشگانی كه قبلا نیز در سریالهای او حضور داشتهاند با كارهای قبلی آنان تفاوت دارد.
اكبریانی معتقد است: علیرغم محدودیتهایی كه در ساخت آثار طنز در ایران وجود دارد، مدیری و همكارانش با بهرهگیری ازخلاقیتهای خود توانستهاند سریالهای خوبی را بسازند.
وی همچنین اعتقاد دارد كه تبلیغ كالای تجاری از این مجموعه، كار خوبی نیست. ولی شاید انجام این كار به خاطر تنگناهای اقتصادی باشد.
اكبریانی در عین حال متذكر میشود: «باغ مظفر» را نباید برای انجام تبلیغات تجاری در آن زیر سوال برد.
** زهرا فضلی - دبیر سرویس هنری روزنامهی «فرهنگ آشتی» با بیان این كه «باغ مظفر» اثر طنز قوی محسوب میشود، اظهار میكند: كارگردانی، فیلمنامه، موسیقی، صحنهآرایی و دیگر عناصر سازندهی این مجموعه دست به دست هم دادهاند تا اثری قوی خلق شود و صحنههای دكوپاژ شدهی «باغ مظفر» در ذهن مدیری، وجهی عینی یابد.
وی نزدیك شدن برخی صحنههای این مجموعه به گونه آثار ملودرام و فاصله گرفتن از طنز را از نقاط ضعف «باغ مظفر» بر میشمرد.
این روزنامهنگار با اشاره به موسیقی عنوانبندی «باغ مظفر» میگوید: درعنوانبندی ابتدایی مجموعه، مدیری ترانهای را براساس یكی از آثار استاد شجریان به خوبی میخواند.
فضلی در پایان اظهار میكند: در تلویزیون سریالهای طنز كمی با استقبال گستردهی مخاطب مواجه میشوند اما مدیری مخاطب خود را دارد و نوع طنز او به دل مخاطبان مینشیند. بنابراین تلویزیون باید از این نوع طنزها حمایت كند.
**نفیسه تقویان - دبیر سرویس هنری روزنامهی «زمان» نیز میگوید: «باغ مظفر» سریال عامیانه و لمپنی است.
**شاهین امین - سردبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری میراث فرهنگی - دربارهی «باغ مظفر» میگوید: قسمتهای كمی از این مجموعه را دیدهام. با این حال به نظر میآید كه پیوستن پیمان قاسمخانی و فعالیت گروهی از نویسندگان زیر نظر او موجب متنوعترشدن قصهی مجموعههای مدیری شده است. البته مدیری در ساخت آثارخود ثابت كرده است كه به خوبی میتواند با مخاطب ارتباط برقرار كنند.
وی با اشاره به شخصیتهای این مجموعه اظهار میكند: در بعضی آثار مدیری به نظر میرسد كه دربارهی شخصیتهایی كه وارد سریال میشوند، قبلا فكر نشده است.
این روزنامه نگار در پایان این گزارش ایسنا اضافه میكند: شیوهی طنز مهران مدیری تكرار میشود و در آثار او اتفاق تازهای نمیافتد. البته سریالهای او هنوز برای مردم جذاب است.